Zonnebrillen voor ieder gezicht

Daar we dit weekend de eerste zonnestralen hebben mogen verwelkomen, is het hoog tijd voor wat trends en stijltips betreffende het ultieme zomeraccessoire; de zonnebril!

Rihanna draagt hier een Balenciaga model.

De grote modellen blijven in, al zijn ze iets kleiner dan voorgaande jaren. Waar je je vooral mee kunt onderscheiden deze zomer, is het kiezen van een gekleurde zonnebril, met of zonder gekleurde lenzen. Dit gaat enkel op voor vrouwen, mannen houden het best bij een klassieke kleur als zwart, metaalgrijs of bruin. 
Over het algemeen geldt de regel: kies voor een vorm die het tegenovergestelde is van dat van je gezicht.
Heb je een rond gezicht, kies dan voor brede ovalen modellen of cat-eyed versies.
Iemand met een ovaal gezicht, komt bijna met alle vormen weg. Over het algemeen moet het frame wel even wijd of iets wijder zijn dan het breedste deel van je gezicht.
Smalle gezichtjes laten oversized modellen beter voor wat ze zijn en kiezen best voor een smallere montuur. Verder flatteren afgeronde lenzen de hoeken van het gezicht en geven versierde armen de illusie van een bredere botstructuur.

Een lang gezicht flatteer je het meest met ovalen glazen of modellen met sterke horizontale lijnen doordat deze het gezicht optisch verkleinen en de hoeken verzachten. Details op de armen verschuiven ook de aandacht naar buiten.
Heb je een vierkant gezicht, kies dan voor een afgerond model die wijder is dan hij hoog is, wat ervoor zal zorgen dat de hoeken wat worden afgezwakt. Vermijdt te grote modellen. Houdt ook in het achterhoofd dat monturen met platte onderkant nogal doosachtig kunnen overkomen.
Iemand met een breed gezicht kiest best voor grote en brede monturen.
Omgekeerde driehoekige gezichtjes kunnen hun gezichtsvorm balanceren door te kiezen voor een zonnebril met een versiering bovenaan. Pilootbrillen en modellen met een halve rand komen bij deze gezichtsvorm mooi uit.
Heb je tenslotte een hartvormig gezicht? Kies dan voor een vlinderachtige montuur.
Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *