Trend: Denim

Denim was wel heel erg vertegenwoordigd op de catwalk dit seizoen. D&G, Dsquared, G-Star, Jeremy Scott, Chloé, Ralph Lauren, Twenty8Twelve, House of Holland en Mulberry lieten allemaal hun visie op denim zien. Daarbij kwamen toch enkele nieuwe jeanstrends tevoorschijn die we jullie niet willen onthouden.

Allereerst is er de double denim trend, aka denim all over. Dit seizoen kan je je gerust van kop tot teen in denim hullen. Van jurkjes, bloesjes, jasjes en rokjes tot tuinbroeken en accessoires, alles is in denimversie te vinden en naar hartelust te combineren. Inspiratie genoeg bij bovenstaande merken. Onze favoriet blijft toch wel de D&G look. Stoer, maar tegelijk ook heel sexy!
Ten tweede is er de destroyed jeans, oftewel trashed, ripped of torn jeans. Deze gescheurde variant is helemaal hot dit seizoen! Zorg er wel voor dat de rest van je look netjes is, want er uit zien als een zwerver kan ook de bedoeling niet zijn! Houdt het classy met een deftig t-shirt, topje of bloesje. Mannen doen dit met een slank gesneden overhemd en een chique zwart jasje.
Vervolgens hebben we de boyfriend jeans. Nee, je hoeft hem niet uit de kast van je vriend te pikken. Deze nonchalante en ietwat oversized variant is geïnspireerd op de mannenjeans, maar aangepast voor de vrouwelijke vormen. Deze jeans staat iedereen, zolang hij wat losjes op de heupen hangt. Rol hem op tot boven je enkels, gooi een paar sexy hakken eronder en draag er tenslotte nog een aansluitend topje bij voor die feminine touch.
Ook nieuw is de jeggings, een mix tussen de jeans en de legging. De stof is stretchy zoals een legging, maar het ziet er uit als een jeans en zit als een tweede huid. Mooi bij hakken en handig voor onder een tuniekje. Beyoncé, Mischa Barton en Pixie Geldof werden er al in gespot.

De skinny jeans doet het het komend seizoen nog goed, alsook de jeans met een verlaagd kruis, de bootcut daarentegen kun je beter laten voor wat het is. Helemaal hot dit seizoen zijn ook het denimjasje, -gilet en de tuinbroek voor de durvers.

Wat de kleur betreft, kun je 2 kanten op. Ofwel kies je voor een wat donkere jeans met lichte washed effecten, ofwel ga je voor de lichtere variant die opnieuw zijn opkomst aan het maken is. De witte jeans hou je beter nog wat aan de kant tot het volop zomer is.
Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *