Spotlight: DAY Birger et Mikkelsen

Met Spotlight krijg je een exclusieve sneak peak in de fashionlabo van StyleLab. We gaan op zoek naar de hipste merken, zowel nieuwkomers als verborgen schatten en we laten weten waar je ze kunt vinden. Voor de eerste Spotlight richten we meteen onze pijlen op het mooie DAY Birger et Mikkelsen.

DAY Birger et Mikkelsen is een Deens merk dat werd opgericht in 1997 door Keld Mikkelsen. Vandaag bestaat het merk uit een dames-,  heren- en interieurcollectie met 2 Deense flagshipstores en meer dan 1.000 verkooppunten verspreid over 25 landen.
De unieke designs zijn een mix van moderne, individuele, bohemian en internationale stijlen die geïnspireerd zijn op de koloniale periode in het Verre Oosten, schatten uit vintage vlooienmarkten en de glamour van de jaren 20 en 30. Sinds 5 jaar heeft het merk een nieuwe hoofddesigner. Michala Weisneck mixt haar ervaring in het luxesegment bij Christian Lacroix, Cacharel en Christian Dior met Scandinavische draagbare designs.

Voor de lente/zomercollectie ’10 liet Weisneck zich inspireren door nomadenstammen in het Oosten. Het resultaat is een vrouwelijke en elegante collectie met een exotische en romantische touch. Voor de mannencollectie werkte men rond het thema ‘schipbreukelingen’. De complete garderobe wordt gewassen, gevouwen, gekreukt en gebleekt door de zon. Door de chaos ontstaat een nieuwe mix van materialen en prints. Ook de schilderijen van Robert Ryman dienden als inspiratiebron. Het resultaat kun je hieronder zien.
Enkele stukken uit de zomercollectie ’10:
Women:                                                            
Men:
DAY Birger et Mikkelsen is o.a. te vinden bij Pand 13 in Gent en bij Pied de Poule in Oostende. Je kunt de collectie ook online shoppen bij Net-a-Porter of My Wardrobe. Ken je zelf nog verkoopadressen? Laat het ons weten!
Pand 13: Henegouwenstraat 13, Gent
Pied de Poule: Rogierlaan 62, Oostende
Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *