Must-see fashion TV Shows!

1. Sex and the City
Het begon allemaal met deze. Sex and the City, kortweg SATC, vertelt het verhaal van 4 vriendinnen en hun belevenissen in Manhattan, New York. De serie sloeg in als een bom toen ze voor het eerst werd uitgezonden in 1998. De beroemde sekscapades en catchy oneliners zorgden voor veel controversie en volgens sommigen was de serie zelfs een belangrijke stap in de emancipatie.
Ook op vlak van mode is SATC een cultfenomeen geworden. Dankzij styliste Patricia Field en het frequent vermelden van merknamen door het hoofdpersonage Carrie (Sarah Jessica Parker), steeg de populariteit van merken als Jimmy Choo en Manolo Blahnik tot ongeziene hoogtes.
De serie telt 6 seizoenen kreeg al heel wat prijzen waaronder enkele Golden Globes en Emmy Awards. Vanaf 2 juni speelt ook de 2de film in de bioscoopzalen. De trailer kun je hier bekijken.
De serie is vanaf 17 mei opnieuw te zien op Vijftv van ma-vr, telkens om 20u.
2. Gossip Girl
Gossip Girl volgt een aantal rijke tieners uit de Upper East Side, Manhattan, NY. De serie zit boordevol socialite events, dure kledij en natuurlijk ook schandalen. Wie heeft het meeste geld, wie organiseert de beste events en bovenal, wie doet het met wie?
Gossip Girl zou Gossip Girl niet zijn moest ze deze sappige verhalen niet openbaar maken. Daar wordt dan ook gretig van gebruik gemaakt. Het doel is om zo veel mogelijk ‘dirt’ te vinden over een persoon, zodat je zelf een stapje hoger op de ‘sociale ladder’ mag. Dat zorgt op zijn beurt voor spannende verhaallijnen en plottwists. Gossip Girl is ondertussen al aan zijn 3de seizoen toe en er is een 4de op komst.
Dat de show niet ver ligt van de realiteit bewijzen de reality spin-offs NYC Prep en High Society. Ook hier worden tieners en twintigers gevolgd in hun dagelijkse leven in de Upper East side. Uiteraard zijn ook de socialite events, dure kledij en de nodige gossip van de partij. Op je 15de al alleen wonen in een luxeappartement, de nieuwste it-bag scoren, ouders die bepalen met wie je mag daten,.. het hoort er allemaal bij..
3. The City
New city, new drama. In deze spin-off van ‘The Hills’ volgen we Whitney Port terwijl ze het probeert te maken als designer in New York. We kunnen zien wat er achter de schermen gebeurt bij designer Diane von Furstenberg, Elle US Magazine en het PR-bedrijf van Kelly Cutrone, People’s Revolution. Ook de zoektocht naar de ware liefde ontbreekt hier niet. De serie is in Amerika al aan zijn 2de seizoen toe op MTV. Trailer seizoen 1.
4. The Rachel Zoe Project
Deze realityshow brengt ons bij Rachel Zoe, celebrity styliste die vooral bekend is om haar voorliefde voor size 0. Ze zorgde voor de anorexialook van o.a. Mischa Barton, Nicole Richie en Lindsay Lohan  en maakte van hen exacte kopiën van zichzelf.
In de serie kun je haar volgen hoe ze samen met haar team grote sterren als Molly Sims (Las Vegas, Yes Man), Liv Tyler (Lord of the Rings, The Incredible Hulk) en Anne Hathaway (The Devil wears Prada, Alice in Wonderland) stylet voor grote events als de Oscars. Verder krijgen we ook een kijkje achter de schermen bij designers als Marchesa en Oscar de la Renta en de Paris Fashion Week.
Ook deze serie is al aan zijn 2de seizoen toe op Bravo, maar helaas nog niet in België te zien. Enkele afleveringen staan wel op YouTube. Check zeker ook de parodieën!
5. Kell On Earth
Kell On Earth gaat verder waar The Hills en The City ophouden. We duiken verder in het leven van Kelly Cutrone, eigenares van het PR-bedrijf People’s Revolution, dat niet op haar mondje gevallen is. Je kan maar beter een dikke huid hebben als je voor deze dame werkt. Ze is rechtuit en dat maakt haar net zo interessant! Naast het organiseren van shoots en catwalkshows krijgen we ook een kijkje in het privéleven van Kelly. Ook deze show is jammergenoeg nog niet te zien in België.
6. How to make it in America
How to make it in America is van de makers van Entourage, en volgt Ben en Cam, 2 twintigers die hun jeanslabel van de grond willen krijgen in NYC, om zo de ‘American Dream’ te leven. De jongens gebruiken hun straatkennis en connecties om het te maken, wat zorgt voor komische situaties. Let ook op het acteerdebuut van Kid Cudi, die een gastrol heeft in deze serie.
Seizoen 2 is onlangs van start gegaan in Amerika. Voor België zijn er nog geen plannen bekend. Bekijk de trailer alvast hier.
En ook nog…
Modellen:
America’s Next Top Model (online)
Benelux Next Top Model (dit najaar opnieuw op 2BE)
Models of the Runway (Vitaya ma 21u20, herh zat 13u20)

Designerwedstrijd:
Project Runway (Vitaya ma 20u35, herh. zat 12u30)

Makeovers:

What not to wear (Vijftv vri 19u15)
How to look good Naked (Vitaya zat 13u35)

Making Over America with Trinny and Susannah (Vitaya zat 20u10, herh zon 17u0)

Modenieuws & stijltips:

Spotlight (JIM woe 16u45 – 20u00 – 22u45, zat 19u45, zon 13u15)
InFashion (Gunktv zat 19u00 – 22u30, zon 10u00 – 22u30, ma 12u00 – 21u04, …)

Als je niet kunt wachten op een nieuw seizoen, of één van de nieuwe Amerikaanse series, is er gelukkig nog altijd internet! De meeste shows kun je hier of hier bekijken. Sidereel of Dailymotion leveren ook goede resultaten op. Veel kijkplezier!

Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *